Helsingör

Helsingör, en charmig stad på norra Själland i Danmark, är känd för sitt imponerande renässansslott Kronborgs slott – platsen där Shakespeares Hamlet utspelar sig.

Men det finns så mycket mer att upptäcka i denna historiska stad vid Öresund.

Foto: David Castor
ferry-1977254__340

Färja till Helsingör

Färjan, som tar cirka 20-25 minuter att resa över Öresund, erbjuder en spektakulär utsikt över havet och Helsingörs skyline.

lasagna-5994612__340

Restauranger i Helsingör

Oavsett om du är ute efter en autentisk dansk matupplevelse eller en internationell rätt, finns det ett brett utbud av alternativ i Helsingör.

open-sign-1309682__340

Shopping i Helsingör

Shopping i Helsingør kan vara en fantastisk upplevelse för besökare som är ute efter några av de bästa shoppingmöjligheterna i Danmark

Helsingör – en dansk trevlig stad nära Sverige

Helsingör är en trevlig liten dansk stad som ligger precis på andra sidan sundet från Sverige. Man kommer snabbt fram med färjan från Helsingborg på bara 20 minuter, så det är lätt att ta sig en dagstur hit. Många tycker om att tillbringa ett par timmar här, promenera omkring och äta god korv. Eller så tar man sig ett glas öl och äter en smörgås. Danska smörrebröd är kända för sin storlek och uppfinningsrikedom. Det finns flera trevliga matserveringar med rätter från olika delar av världen, om man inte har lust på dansk mat.

Helsingör är full av små trevliga gator och kullergränder, kantade med många fina butiker. Det är ett ställe som man gärna går runt och strosar i, ser på folkvimlet och bara njuter eller kanske handlar lite presenter. Här finns det många fina gamla byggnader, med både dörrar och fasader som är värda att stanna upp och titta på. Axeltorv är ett härligt torg som ligger mitt i Helsingör och där man kan välja mellan flera olika konditorier och serveringar runt omkring. När det är marknad på torget blir det ännu livligare här.

Men det finns också en hel del sevärdheter i Helsingör, och man kan lätt komma tillbaka flera gånger så mycket är det. Kronborgs slott är en av höjdpunkterna för många. Det ser ut som ett sagoslott med källarvåningar och vallgravar, och även omgivningarna är intressanta. Man kan se Sverige över vattnet, så nära är det. Om man verkligen vill få ut så mycket som möjligt av sitt besök är det bäst att ta en guidad tur. Inne i slottet är det fullt med vacker konst och möbler. Perfekt utflyktsmål för hela familjen, inklusive barnen.

Annonser:
© 2015-2024 MARTIN IVARSON
Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare
Med reservation för eventuella felskrivningar, ändrade uppgifter och prisändringar.​