Hitta pizzeria i Halmstad

I Halmstad finns många pizzerior som serverar goda pizzor. De allra flesta pizzerior har dessutom grillade rätter, kebab sallad och pasta på menyn.

 

Bästa pizzeriorna i Halmstad

Familjepizza med kebab i Hillerstorp 4493

Ät en god pizza i Halmstad

Redan år 1843 beskrev Alexandre Dumas d.ä. olika typer av pizzafyllningar – tex olja, bacon, fläskkött, ost, tomat och fisk – i sitt verk Le Corricolo.

Enligt en vitt spridd myt skulle pizzavarianten Margherita ha skapats 1889 när bagaren Raffaele Esposito i italienska Neapel inför ett kommande kungabesök skapade en patriotisk pizza bestående av tomatsås (rött), mozzarellaost (vitt), och basilika (grönt) – färgerna i den italienska flaggan. Esposito skulle därigenom också bli den första att officiellt baka pizza med ost på.

Namnet Margherita kommer efter drottning Margherita, kung Umbertos gemål, som under kungabesöket till och med skulle ha ätit denna pizza-variant på Espositos krog. Det brev som sades ha skickats från drottningen har senare visat sig vara en förfalskning och antagligen har detta varit ett knep för att marknadsföra affärsrörelsen

Lilla Napoli Sveriges första VERA-pizzeria
Inte så långt från Halmstad i Falkenberg ligger Lilla Napoli som var den första pizzerian i Sverige som blev VERA-certifierad.

Det ställs mycket stränga krav för att erhålla denna certifiering. Det finns många regler för hur en äkta napolitansk pizza skall vara utformad både när det gäller form, ingredienser och tillagning.

Så även om du är i Halmstad kan det vara mödan värt att bege sig mot Falkenberg och njuta av en äkta napolitansk pizza på Lilla Napoli.

Frederikshavn är perfektför en dagstur till Danmark eller en längre semester.

© 2017-2024 Martin Ivarson

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare